Ineke Vandoorn & Saskia Coolen

Ineke Vandoorn & Saskia Coolen – stem en blokfluiten

Ineke viert op dit moment haar ‘Kanreki’ jaar. Het jaar dat je 60 wordt, wordt in Japan gezien als een nieuwe geboorte omdat de hemeltekens voor het eerst precies zo staan als bij je geboorte. Ineke viert het met een aantal bijzondere samenwerkingen waarmee ze ook opnamen maakt.

In het duo Ineke Vandoorn en Saskia Coolen vinden een jazzzangeres en een barok fluitiste elkaar in een niet alledaagse bezetting van stem, blokfluiten en een vleugje electronica. Gedreven door de liefde voor improvisatie en de wens elkaars muzikale stem te onderzoeken worden twee muzikale werelden bij elkaar gebracht. Stem en blokfluit ontmoeten elkaar in een breed repertoire dat gaat van gestolde improvisaties, eigen werk, Indiase ritmen, op Kandinski geinspireerde klankgedichten tot Gerschwin. Een ontmoeting waarbij virtuositeit, klankrijkdom en speelplezier centraal staan.

Ineke Vandoorn heeft als zangeres en improvisator talloze interessante projecten op haar naam staan waarbij ze steeds weer weet te verrassen met inventief en ontroerend stemgebruik. Saskia Coolen is internationaal bekend als virtuoos blokfluitiste. Ze koppelt haar uitgebreide ervaring in oude muziek aan haar liefde voor experiment en hedendaags repertoire. Ze bracht een cd uit met solo improvisaties waarbij ze hele klankwerelden creëert met een arsenaal aan bijzondere fluiten. 

  • Ideale concertlengte is 1 set van 30-45 minuten
  • Kan geboekt worden in combinatie met Marc van Vugt solo
  • Kan geboekt worden in combinatie met duo Ineke Vandoorn & Marc van Vugt
  • Kan geboekt worden in combinatie met duo Jasper van ‘t Hof & Ineke Vandoorn