Ineke Vandoorn & Saskia Coolen

Ineke Vandoorn & Saskia Coolen – stem en blokfluiten

Edison winnares en dé avonturier onder de Nederlandse jazzzangeressen Ineke Vandoorn ontmoet oude muziek expert en top blokfluitiste Saskia Coolen.

Kanreki: het jaar dat je 60 wordt, wordt in Japan gezien als een nieuwe geboorte omdat de hemeltekens voor het eerst precies zo staan als bij je geboorte. Ineke Vandoorn vierde haar ‘Kanreki’ jaar met de start van een aantal bijzondere samenwerkingen.

In het duo Ineke Vandoorn en Saskia Coolen vinden een jazzzangeres en een barok fluitiste elkaar in een niet alledaagse bezetting van stem, blokfluiten en een vleugje electronica. Gedreven door nieuwsgierigheid naar elkaars muzikale stem en de liefde voor improvisatie brengen zij hun muzikale werelden bij elkaar. Stem en blokfluit ontmoeten elkaar in een repertoire dat gaat van gestolde improvisaties, eigen werk, Indiase ritmen, op Kandinski geinspireerde klankgedichten tot Gerschwin. Virtuositeit, klankrijkdom en speelplezier zorgen voor een aansprekend concert.

Ineke Vandoorn heeft als zangeres en improvisator talloze interessante projecten op haar naam staan waarbij ze steeds weer weet te verrassen met inventief en ontroerend stemgebruik. Saskia Coolen is internationaal bekend als virtuoos blokfluitiste. Ze koppelt haar uitgebreide ervaring in oude muziek aan haar liefde voor experiment en hedendaags repertoire. Ze bracht een cd uit met solo improvisaties waarbij ze hele klankwerelden creëert met een arsenaal aan bijzondere fluiten.